Η τελευταία παράσταση των Genesis

Το ιστορικό prog rock συγκρότημα ολοκλήρωσε τη θρυλική καριέρα του με συναυλία στο Λονδίνο, στις 26 Μαρτίου 2022. Ο πρώην ηγέτης τους Peter Gabriel ήταν παρών.Το συγκρότημα προγραμμάτισε μια σειρά συναυλιών, ύστερα από 13 χρόνια, οι οποίες όμως αναβάλλονταν συνεχώς λόγω του Covid-19. Ο γιος του Phil Collins, Nic, προσχώρησε στο group μαζί με τον κιθαρίστα Mike Rutherford και τον πληκτρά Tony Banks, από τη στιγμή που ο πατέρας του αδυνατούσε να παίζει τύμπανα λόγω προβλημάτων υγείας.

«Απόψε είναι μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά», είπε ο Phil Collins στο πλήθος της O2 Arena . «Είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας μας και είναι η τελευταία παράσταση για τους Genesis. Μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι μετά από το σημερινό θα πρέπει όλοι να βρούμε πραγματικές δουλειές». Στη συνέχεια δε αστειύτηκε με την παρουσία του Peter Gabriel στο κοινό, λέγοντας ότι πιθανόν να είναι αυτός που ζητούσε το Supper's Ready.


Οι Genesis ιδρύθηκαν το 1967 στην επαρχία του Surrey. Θεωρούνται και είναι από τους πυλώνες του προοδευτικού rock. Έχουν κυκλοφορήσει 15 studio albums και έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα.


Photo : Getty Images


Newsroom


23 Προβολές0 Σχόλια