Ο Jason Newsted μιλάει για την αρχή του τέλους του στους Metallica

Ο δημοφιλής μπασίστας αποκάλυψε πως η συνεργασία του με τον Devin Townshend ήταν η αρχή των εντάσεων με το υπόλοιπο συγκρότημα.

Ο πρώην μπασίστας των Metallica, σε συνέντευξη του στο αγγλικό Metal Hammer, μίλησς για τις πρώτες του ημέρες στους Metallica, τις διαφωνίες του σε συγκεκριμένα σημεία στο Black Album, καθώς και την αρχή των εντάσεων που οδήγησαν στην αποχώρηση του, το 2001. Αποκάλυψε πως η συνεργασία του με τον Devin Townsend ήταν ουσιαστικά η αρχή του τέλους. "Ήταν ένας μανιακός! Κοιμόταν 1,5 ώρα την ημέρα για μια ολόκληρη βδομάδα". Το εν λόγω project έδωσε ένα demo 6 κομματιών, ωστόσο οι υπόλοιποι δήλωσαν σαφώς στον Newsted πως "ξέρεις ότι είσαι στους Metallica τώρα, έτσι δεν είναι; Δεν μπορείς απλώς να κάνεις μουσική και να στέλνεις κασέτες στον οποιονδήποτε. Το καταλαβαίνεις αυτό, σωστά;". Ο Jason Newsted απολογήθηκε λέγοντας πως δε θα ξανασυμβεί, αλλά ήταν φανερό πως η συνεργασία τους είχε πάρει την κάτω βόλτα.

Πριν από ένα μήνα περίπου, ο Kirk Hammett κυκλοφόρησε το πρώτο solo EP του, δηλώνοντας "σοκαρισμένος" από το γεγονός ότι πήρε το ok από το συγκρότημα του.


Newsroom

Πηγή φώτο : Dylan Rives - Getty Images

81 Προβολές0 Σχόλια