17/10/2022 : Η Atlantic Records για τον Criss Oliva, η σύζυγος του Dawn.

Το Δελτίο Τύπου της Atlantic Records, μία ημέρα μετά το θάνατο του μεγάλου κιθαρίστα.


Την αποφράδα ημέρα της 17ης Οκτωβρίου του 1993, ακριβώς 29 χρόνια πριν, ένα τεράστιο κιθαριστικό ταλέντο, ένας σπουδαίος συνθέτης, ένας αγαπημένος μουσικός έφευγε με τον πλέον άδοξο τρόπο από τη ζωή. Ο Criss Oliva των Savatage, θα έπεφτε θύμα της απερισκεψίας και ανευθυνότητας ένος οδηγού που είχε απασχολήσει πολλάκις τις αρχές για την επικίνδυνη οδήγηση του.


Η ιστορία των Savatage πριν και μετά το θάνατο του, λίγο πολύ γνωστή. Την επομένη ωστόσο του τραγικού δυστυχήματος, η Atlantic Records συνέταξε Δελτίο Τύπου για το συμβάν :


"ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1993


Ο ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΤΩΝ SAVATAGE ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ


Ο Criss Oliva, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Savatage, το οποίο ηχογραφεί για λογαριασμό της Atlantic Records, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου. Ο Oliva, ο οποίος παρακολουθούσε το Livestock Festival στην Tampa της Florida, ενεπλάκη σε κατά μέτωπο σύγκρουση, κατά την επιστροφή του στο Clearwater. Η κυρία Dawn Oliva, σύζυγος του, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη σύγκρουση.


Ιδρύθηκαν το 1982 στη Florida. Οι Savatage κυκλοφόρησαν ένα ανεξάρτητο ΕΡ και έξι albums για λογαριασμό της Atlantic, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου "EDGE OF THORNS".


Ο Oliva αφήνει πίσω του τη σύζυγο του Dan, τον αδερφό του Jon, πρώην και ιδρυτικό μέλος των Savatage, τον αδερφό του Tony, και τους γονείς του Κο & Κα Anthony Oliva. Τα εναπομείναντα μέλη των Savatage είναι : Zachary Stevens (φωνή), Johnny Lee Middleton (μπάσο) και Steve "Doc" Wachoz (τύμπανα)."


Η Dawn Oliva έφυγε από τη ζωή στις 11 Ιανουαρίου του 2005.Image credit:

Catherine McGann/Getty Images

Brave Words & Bloody Nuckles


46 Προβολές0 Σχόλια