Δεύτερος Παγκόσμιος Θόρυβος

Μικρές ιστορίες από τον χώρο της ακραίας μουσικής. Το νέο βιβλίο του Γιώργου Αναγνωστόπουλου.


2018 :

Υπάρχει μια μορφή τέχνης που έχει προκαλέσει γενική πολεμική και εκδηλώσεις απέχθειας: To heavy metal. Ένα μουσικό παρακλάδι της rock μουσικής, το οποίο εκφράζει μια μειονότητα "οπαδών", των οποίων η ιδιοσυγκρασία δεν συμβαδίζει με τη στερεοτυπική κανονικότητα.


Το βιβλίο-λεύκωμα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ πραγματευόταν 50 σημαντικά θέματα (όσα και τα χρόνια του heavy metal δηλαδή, καθώς θα συμπλήρωνε μισό αιώνα ζωής μετά από δύο χρόνια), που σημάδεψαν αυτή τη μουσική και -κατ' επέκταση- τον πολιτισμό και την κοινωνία. Τα θέματα ποικίλουν: Δολοφονίες, ακραίες συμπεριφορές και μουσικές εκφράσεις, θρησκευτικά συγκροτήματα, ασύλληπτα ρεκόρ!


Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν είχε στόχο να γράψει ξανά την ιστορία του heavy metal. Προσπάθησε μέσα από κριτική καταγραφή γεγονότων/στοιχείων, να παρουσιάσει πώς κατάφερε αυτή η μουσική να επιβιώσει, να εξελιχθεί και να επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της παγκόσμιας κοινότητας.


2022 :


Σχεδόν 4,5 χρόνια μετά το πρώτο βιβλίο, κυκλοφορεί πλέον και ο "ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ". Περιέχει μικρές ιστορίες από τον χώρο της ακραίας μουσικής, οι οποίες συνοδεύονται από σχέδια ζωγραφισμένα ξεχωριστά για κάθε κεφάλαιο. Ιστορίες σε απίθανα μέρη, απαγορευμένες περιοχές, δυσνόητα μηνύματα και αποφθέγματα. Χαοτικές αντιλήψεις και ιδέες. Άλλες πιο γνωστές, άλλες εντελώς άγνωστες. Όλες όμως στα όρια της υπερβολής. Όλες στα δυσδιάκριτα όρια μεταξύ ψέματος και αλήθειας.


Όλες στο πλαίσιο που ορίζει το ίδιο το είδος, συνυφασμένο με την υπερβολή, το μυστήριο, το ψέμα, την αλήθεια, το χάος.
Το βιβλίο έρχεται σε μια υπερ-πολυτελή έκδοση 184 ιλουστρασιόν/τετράχρωμων σελίδων και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δίαυλος.


Κείμενα και εικονογράφηση: Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Πληροφορίες και παραγγελίες σε αυτόν τον Σύνδεσμο:

Δεύτερος Παγκόσμιος Θόρυβος - Μικρές ιστορίες από τον χώρο της ακραίας μουσικής (diavlos-books.gr)


29 Προβολές0 Σχόλια