The Lazytrains : Χρειάζεται ένας στόχος, είτε είναι μακρινό είτε κοντινό πλάνο.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι Lazytrains μετρούν πολλά χρόνια στη blues σκηνή της χώρας, με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών και σε πείσμα των καιρών, συνεχίζουν να γράφουν, να παίζουν μουσική και να ονειρεύονται ένα κόσμο που τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, ένα κόσμο που η τέχνη ενώνει τους ανθρώπους και δεν είναι στο περιθώριο..


Μια μουσική συντροφιά της οποίας τα μέλη έχουν αρκετά ετερόκλητες μουσικές καταβολές κι αισθητικές αναφορές.

Οι διαφορές αυτές μοιάζουν να συγκλίνουν σε έναν κοινό τόπο, στην οικογένεια του blues, περιέχοντας στοιχεία garage, rock ‘n’ roll, swing, jazz, funk, soul, αλλά και περιστασιακές ...εκδρομές, στην επικράτεια του δημιουργικού θορύβου! Στις εμφανίσεις τους τείνουν προς την εξωστρέφεια, τον χορό, την δημιουργία διαύλων με το κοινό και -ει δυνατόν-τη μέθεξη.

Έχουν εμφανιστεί στο φεστιβάλ του 9.84 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι για τον εορτασμό των 25 χρόνων του σταθμού, σε Φεστιβάλ όπως τα "Hard as a Rock festival", "Β fest", "Αναψυκτήριο τα ωραία Εξάρχεια", στην "Ευρωπαϊκή Μέρα της Μουσικής" στη Νάξο, ενώ συμμετείχαν και στην ταινία "Κύκλος Εμμονής".


Στις 10 Δεκεμβρίου παρουσίασαν στο Κύτταρο την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους . Mε το ομώνυμο άλμπουμ ‘’The Lazytrains’’ επιχειρούν όχι να συστηθούν σε ένα κοινό που τους ξέρει ήδη αρκετά καλά , αλλά να δείξουν την διαφορετική πλευρά τους. Τα τραγούδια της νέας τους κυκλοφορίας χαρακτηρίζονται από την υφολογική τους πολυμορφία αντικατοπτρίζοντας τις επιρροές των μελών και ξεφεύγοντας αρκετά από την κλασσική φόρμα του Blues.


Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες όπως και σε μορφή CD γιατί σε πείσμα των καιρών καλό είναι να θυμόμαστε πως η μουσική δεν ακούγεται μόνο από κινητό.


Στις 4 Ιουνίου του 2022 εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Blues Challenge που διοργάνωσε το European Blues Union στo Malmo της Σουηδίας κερδίζοντας τις εντυπώσεις κάνοντας έτσι το άνοιγμά τους στην Ευρώπη.


Lazytrains είναι οι :

Μαρία Ιωαννίδου – Φωνή

Πέτρος Κουτρουμπής – κιθάρες

Λευτέρης Κάτσας – μπάσο

Ελένη Φυσέκη – Drums


Interview :


1) Καλησπέρα από το Vinylian. Σύστηστε το group στους αναγνώστες μας, πως δημιουργήθηκε το παρόν lineup κλπ.

Είμαστε μια μπάντα με ετερόκλητες καταβολές . Κατόπιν πολλών αλλαγών σε μέλη καταλήξαμε στην παρούσα σύνθεση διότι με αυτή συνεννοούμαστε καλύτερα και το πιο σημαντικό, μας αρέσει να δημιουργούμε μουσική μαζί και περνάμε καλά !!

Τα μέλη του γκρουπ είναι :

Μαρία Ιωαννίδου φωνή

Πέτρος Κουτρουμπης : κιθάρα

Λευτέρης Κατσας : Μπάσο

Ελένη Φυσεκη : Τύμπανα


2) Πείτε μας για τη διαδικασία ηχογράφησης του δίσκου. Ποιος ανέλαβε την παραγωγή και πως κύλησαν οι ηχογραφήσεις;


Η ντράμερ μας τυχαίνει και είναι επαγγελματίας ηχολήπτρια. Ακολουθήσαμε τις δικές της συμβουλές και οι ηχογραφήσεις στο final Sound studio κυλήσαν πολύ όμορφα. Βέβαια αυτό ισχύει για τα 6 πρώτα τραγούδια του albumμας. Τα δύο τελευταία τα παίξαμε ζωντανά στο στούντιο, όπως είναι στη παράδοση πολλών μπλουζ μπαντών του εξωτερικού. Την παραγωγή και ηχογράφηση ανέλαβαν ο Αλέξανδρος Δάρας, Χρήστος Λαμπρού και ο Κωνσταντίνος Βρεττός.


3) Υπάρχει κάποιο υλικό που έμεινε εκτός δίσκου; Γενικότερα ποια είναι η διαδικασία σύνθεσης των τραγουδιών και τι γίνεται με το υλικό που δεν έχει βρει το δρόμο του ακόμα σε κάποια κυκλοφορία;


Μαρία : Πάντα υπάρχει υλικό που δε χωράει σε ένα δίσκο, όπως υπάρχει υλικό που μπαίνει τελευταία στιγμή στο δίσκο όπως στην περίπτωση μας το Who’s gonna ove you tonight το οποίο μας άρεσε πάρα πολύ και θέλαμε να το μοιραστούμε άμεσα με το κοινό για αυτό το βάλαμε τελευταία στιγμή στο άλμπουμ . Όσο για το υλικό που υπάρχει αξιολογείται , φιλτράρεται και αν μας αρέσει μπαίνει στην επόμενη κυκλοφορία , και είναι κάτι που προκύπτει από κοινές αποφάσεις .

Ελένη : Ναι, κάθε μπάντα νομίζω δοκιμάζει κομμάτια και αποφασίζει ποια είναι αυτά που θα μπουν, οπότε κάποια μένουν έξω, περιμένοντας τη σειρά τους. Κάποια ίσως μπουν στον επόμενο, ενώ καποια μπορεί να μείνουν στο συρτάρι για πάντα .


4) Όσον αφορά τις επιρροές, σίγουρα είναι αυτές που αναφέρονται στο δελτίο τύπου, ωστόσο προσωπικά διέκρινα και αρκετές rockabilly επιρροές, από καλλιτέχνες όπως η Imelda May κλπ. Πείτε μας κάποια αγαπημένα σας γκρουπς και καλλιτέχνες και πως θεωρείτε ότι σας επηρέασαν.


Μαρία Ιωαννίδου : Γενικώς η μουσική για μένα είναι ενιαία δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες σε αυτά που ακούω ποσό μάλλον σε αυτά που δημιουργώ . Αρά πολλά τα ακούσματα οι επιδράσεις οι οποίες βγαίνουν ακουσία στα κομμάτια των Lazytrains. Υπάρχει μια μπλουζ βάση του γκρουπ από εκεί και υστέρα πολλές επιρροές κάτι που συμβαίνει και διεθνώς τα τελευταία χρονιά , ένα πάντρεμα χροιών ,δρόμων, μελωδιών, γιατί αυτό είναι η μουσική, είναι μία.

Πέτρος Κουτρουμπής : Δεν μπορώ να απαριθμήσω αγαπημένα γκρουπ ,καλλιτέχνες διότι θα τελειώσει και η συνέντευξη χαχαχα Σαφέστατα ως μουσικός οι επιρροές μου είναι ποικίλες, αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι υπάρχουν μέσα μου ψήγματα των Chris Rea, Eric Clapton, Roy Buchannan και Αλλών που αντανακλώνται στο παίξιμο μου.


5) Ο δίσκος έχει εξαιρετικό υλικό μέσα του, το Give Me Wings είναι ένα τραγούδι που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση από την αρχή. Πείτε μας μερικά λόγια παραπάνω για την εν λόγω σύνθεση.

Μαρία Ιωαννίδου : Είναι ένα κομμάτι λίγο διαφορετικό από τα κομμάτια που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε ,ίσως πιο ακουστικό αλλά με πολύ έντονο συναίσθημα καθότι είναι αφιερωμένο στην κόρη μου. Μιλάει για τα παιδιά που έρχονται στη ζωή μας και μας φορτώνουν εννοείς αλλά ταυτόχρονα μας δίνουν και φτερά να πετάξουμε και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας.

Πέτρος Κουτρουμπης : Το κομμάτι έκπληξη του δίσκου, μιας και όπως αναφέρθηκε ήμαστε ετερόκλητοι μουσικοί, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μια πιο ακουστική ενορχήστρωση για να προβάλλουμε την πιο country – gospel μελωδική γραμμή της φωνής της τραγουδίστριας μας.


6) Ποια είναι τα άμεσα σχέδια των Lazytrains μέχρι το τέλος της χρονιάς;


Μαρία : Στα σχέδια μας είναι να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροί.. Αυτό απαιτεί και η μουσική. Σου ζητάει πάντα να γίνεσαι καλύτερος , όσο για κάποιο συγκεκριμένο πλάνο θα το επικοινωνήσουμε μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης

Ελένη : Στα άμεσα πλάνα μας είναι κάποιες εμφανίσεις που είναι ήδη κλεισμένες, όπως στο Φεστιβάλ Οίτης στις 10 Αυγούστου και κάποια αλλά που είναι λίγο νωρίς για να ανακοινωθούν.


7) Ποιο θεωρείτε ότι είναι το στίγμα ενός συγκροτήματος όπως οι Lazytrains στην ελληνική σκηνή του 2022;


Μαρία :΅Το στίγμα μας είναι το άλμπουμ που βγάλαμε το Δεκέμβρη του 2021

Πέτρος : Εγω θα ελεγα περισσότερο το γεγονος ότι εκπροσωπησαμε την Ελλαδα στο Εuropean blues union


8) Τι θυμάστε από το live στο Κύτταρο στο πλαίσιο παρουσίασης του δίσκου; Προτιμάτε γενικά σκηνή ή studio, και ποιες εμφανίσεις σας έχουν μείνει από αυτές που έχετε δώσει ως τώρα;


Μαρια : Μεγάλη ικανοποίηση που καταφέραμε μέσα από αντίξοες συνθήκες λόγω Κορωνιού να ολοκληρώσουμε το άλμπουμ μας και στη συνέχεια να το παρουσιάσουμε στο Κύτταρο , ταυτόχρονα μεγάλη συγκίνηση για την ανταπόκριση του κόσμου που μαζί με αυτούς ζήσαμε μια πολύ όμορφη και συγκινητική συναυλία.

Πετρος : Σαφέστατα μια από τις εμφανίσεις που θα μου μείνει αξέχαστη είναι το liveστο Μαλμο της Σουηδίας μιας και ήταν η πρώτη φορά που ως συγκρότημα παίξαμε έξω από τα πατριά εδάφη, μιας και το είδος της μουσικής που υπηρετούμε έχει μεγαλύτερη απήχηση στο εξωτερικο.


9) Κάποια μακρινά σχέδια και φιλοδοξίες που έχετε για το συγκρότημα; Που θα θέλατε να φτάσετε και που θεωρείτε ότι μπορείτε να φτάσετε;


Μαρια : Χρειάζεται ένας στόχος είναι είναι μακρινό είτε κοντινό σχέδιο ,χρειάζεται ένα πλάνο, ακόμα και τύχη. Σε αυτή τα φάση που είμαστε ο επόμενος στόχος είναι οι εμφανίσεις στο εξωτερικό. Ηδη εγινε η πρωτη συναυλία στο Μαλμο της Σουηδίας στα πλαισια του European Blues Challenge ένα φεστιβαλ που διοργανωνεται από το Εuropean blues Union στα πλαισια του οποιου εκπροσωπήσαμε την Ελλαδα. . Eίμαστε ηδη σε συζήτήσεις λοιπον για τα επομενα.


10) Ποιο ειναι το απολυτο lazytrains τραγούδι που δεν εχει γραφτει ακομα;


Όπως ξερουμε από τα μαθηματικα :

| Lazytrains κομματι | = + Lazytrains κομματι - Lazytrains κομματι


11) Τα τελευταία λόγια δικά σας, ευχαριστώ για τη συνέντευξη!


I don’t need no money cause I’m ain’t this kind of woman , and tell me lover will you be my baby and give me wings , but if you don’t who’s gonna love you tonight if are a liar ? hahahahhaha

58 Προβολές0 Σχόλια